Seychellen, de legendarische bestemming!

Als je wilt reizen Seychellen dan is het toch wel leuk om er het een en ander over te weten. Seychellen is officieel de Republiek der Seychellen en is een land in Afrika dat ten noorden te vinden is van Madagaskar in de Indische Oceaan. Het ligt wel 1600 kilometer van het Afrikaanse continent af. Met 115 eilanden is het best groot, maar slecht een derde ervan is bewoond. Dit valt dan ook wel weer mee. 90% van alle inwoners woont op het hoofdeiland Mahé. De rest van de eilanden is dus eigenlijk niet in gebruik of slechts voor een klein gedeelte. Het hoofdeiland Mahé is 155 km² wat inhoudt dat het net zo groot is als het Nederlandse Texel. Victoria is ook terug te vinden op het hoofd eiland Mahé.

Victoria is de hoofdstad van de Seychellen. Op de Seychellen zijn er verschillende officiële landstalen. De landstalen zijn Engels, Frans en Seychels Creools. Het volkslied is de Koste Seselwa en het heeft ook zijn eigen munteenheid namelijk de Seychelse Roepie.

Voor de rest heeft het ook een rijke geschiedenis. Het begon allemaal bij de Austronesiërs afkomstig uit Borneo. Rond 200 en 300 A.D. hadden ze zich gevestigd op de Seychellen voordat ze vertrokken naar Madagaskar. De Arabische handelaren kende de eilanden al, maar hebben nooit de moeite genomen om het te koloniseren. Tussen 1756 en 1794 stonden de Seychellen onder Frans bestuur en vielen ze onder Mauritius. In 1991 werden de Seychellen geliberaliseerd. Daarnaast werd er ook een meerpartijenstelsel ingevoerd. Voor de rest is de voornaamste godsdienst katholicisme. Dit komt door de Franse invloeden die uit Europa werden meegebracht.

Na de Seychellen zou je ook nog kiezen om door te reizen naar Mauritius of ga je naar safari Zuid-Afrika ter afwisseling. Meer dan genoeg te doen in die regio.