Eigenaar worden van een lease auto

Heb je een lease auto gevonden die fijn rijdt, dan is het logisch dat je deze niet zo snel kwijt wil. In dit geval is er de mogelijkheid om je wagen te kopen, zodat je uiteindelijk ook de eigenaar bent van de auto die jou zo goed is bevallen. Voor veel mensen is dit een ideale oplossing, helemaal omdat je de lease auto vaak tegen een hele gunstige prijs kan overnemen. Maar er zijn nog meer redenen waarom het voor jou misschien ook een goed idee kan zijn om je lease auto te kopen.

Ex-lease auto in plaats van tweedehands auto

Waarom zou je gaan voor de aanschaf van je voormalige lease auto en niet gewoon een andere tweedehands wagen kopen? De meesten ex-lease auto’s worden tegen zeer voordelige prijzen verkocht en zijn daarbij gemiddeld pas rond de drie jaar oud. Daarnaast ben je als het goed is volledig op de hoogte van de staat waarin de auto verkeert, weet je precies hoe het zit met de kilometerstand en het schade of onderhoudsverleden, omdat je de auto in de jaren daarvoor immers zelf hebt gereden. Allemaal punten die bij de aanschaf van een willekeurige tweedehands auto lastiger te checken zijn.

Lease auto zelf kopen of overnemen voor een ander

Je hoeft je lease auto natuurlijk niet zelf te houden. Het is ook mogelijk om je oude wagen over te nemen voor iemand anders uit je familie of vriendenkring. Wanneer er bijvoorbeeld iemand in je omgeving op korte termijn een auto nodig heeft, maar niet over voldoende financiële middelen beschikt, kan dit een ideale oplossing zijn. Of wie weet ben je zelf wel toe aan een tweede auto voor erbij, maar vind je een compleet nieuw model nog te prijzig. In dat geval kan de aankoop van een ex-lease auto je behoorlijk schelen in de kosten. Wilt u een bedrijfsauto leasen, kijk dan op onze website.